Duben ve znamení her. Tyto hry si zamiluje celá vaše rodina

Uvažujete nad tím, jak do svých běžných dní přinést víc zábavy? Je to běžné – nikdo z nás nechce propadnout pochmurné rutině, která by ho užírala. Dny doma se však začínají sobě až nepříjemně podobat. Nic se však neděje, dnes jsme si pro vás připravili několik tipů, díky kterým vytvoříte perfektní večer se společenskými hrami. A nezapomněli jsme ani na společenské hry pro děti.

Spoločenské hry - golds.sk

Jediné, co na to kromě pořádné zásoby her potřebujete, je odhodlání vítězit a dobrá nálada. Kromě toho máme však po ruce i několik zajímavých rad, které posunou zábavu na nový level. Chcete si vychutnat duben ve znamení her? Víme, které společenské hry se zalíbí vám i dětem.

Připravte si doma skvělé občerstvení

Možná náš první tip nezačíná ve spojitosti se společenskými hrami, ale věřte nám. Správné občerstvení je při přípravě herního večera nezbytností. Pravděpodobně si ho dopřejete během přestávek mezi jednotlivými partičkami, ale skvělé jídlo se může stát i odměnou. Pokud hrajete společenské hry se svými dětmi, připravte jako odměnu pro vítěze čokoládu. Nezapomínejte však ani na ostatní hráče a raději mějte po ruce hned několik menších odměn, které potěší úplně všechny.

Dostatečně velká zásoba společenských her je nezbytností

Je jen na vás, zda se rozhodnete pro ověřenou klasiku v podobě Člověče, nezlob se nebo Dostihy a sázky. I notoricky známé hry vám dokážou poskytnout během dlouhého večera zábavu. Kromě toho – kdo z nás si už někdy nevymyslel svoje pravidla? Pravdou je, že některé rodiny jsou svými vlastními pravidly známé, a když s nimi hraje někdo, kdo nepatří do úzkého kruhu, nestačí se divit. Nastavení vlastních pravidel rozhodně nemusí být krokem vedle – ale jen za podmínky, že si je skutečně pamatujete a neměníte je v průběhu hry jen proto, abyste vyhráli. To dokáže velmi spolehlivě pochovat atmosféru celého večera.

Pokud plánujete večer ve znamení společenských her, doporučujeme vám vsadit na sady, které obsahují hned několik her (například Království her). Je velmi pravděpodobné, že během herního večera nezůstanete jen u jedné hry, a proto se vyplatí jich mít k dispozici hned několik.

Zapojte do hry i vaše děti

Společenské hry pro děti jsou velmi oblíbenou alternativou. Často obsahují krásné motivy ze známých Disney pohádek. Právě díky tomu jsou pro děti ještě lákavější. Kromě toho však můžete vsadit i na logicky náročnější hry, které představují například Dostihy a sázky. Tento typ hry si totiž vyžaduje mnohem víc než jen štěstí. V tomto případě musíte vsadit i na dobrou taktiku. Podstatné je děti motivovat a pomáhat jim. Ani se nenadějete a začnou nad vámi vyhrávat. Trénování logického myšlení je opravdu důležité.

U mladších dětí je lepší možností vsadit na společenské hry pro děti, starší děti už víc ocení hry, při kterých jejich vítězství nezáleží jen na tom, zda je štěstěna dostatečně unavená. Při logických hrách je možné však také vytvářet zajímavé kličky a protitahy. Všechno je jen na šikovnosti daného hráče.

Vytvořte si doma skutečnou herní noc i s odměnami

Odměny uvádíme i výše, ale zařadit je můžete nejen v případě dětí, ale i u dospělých. Kdo by si vážně nepřál vyhrát lahodnou tabulku čokolády? U odměn přece nejde o finanční výšku, ale o fakt, že je skutečně možné něco získat. Věříme, že se tento měsíc zaměříte na oblíbené i nové společenské hry.

Duben se skutečně bude nést ve znamení společenských her. Vsadíte na ověřenou klasiku, nebo to pro vás bude volba nové společenské hry, kterou jste dosud nepoznali? Ať je už vaše odpověď jakákoliv, užijte si množství smíchu a zábavy.