Podpořte svoji obranyschopnost i během jara. Vsaďte na tyto vitamíny

Jaro je pro mnohé nejoblíbenějším obdobím. Všechno kolem začíná kvést a po dlouhých měsících nepříjemně chladného počasí nás ohřívají i první paprsky slunce. Nesmíme však zapomínat na to, že po zimním období je náš imunitní systém značně oslabený.

Vitamíny - golds.sk

Během jara je nejvyšší čas doplnit vitamíny, které jsou nezbytné pro nastartování obranyschopnosti organismu. Dnes jsme si pro vás připravili článek, ve kterém vás provedeme radami a tipy na podpoření imunitního systému. Věříme, že vám pomohou a udrží váš organismus v bezpečí před nezvanými návštěvníky v podobě virů a bakterií. Vitamíny na imunitu pro muže i dámy se vyplatí mít vždy po ruce.

Vyplatí se vsadit na vitamíny C a D

Pokud toužíte svému imunitnímu systému dopřát to nejlepší, vsaďte na vitamín C a vitamín D. Vitamín C je nepochybně důležitá součást naší stravy – věděli jste však, že je i významným antioxidantem a podílí se na syntéze kolagenových vláken v organismu?

Co je důležité vědět o vitamínu C:

• podílí se na snižování hladiny cholesterolu

• je nezbytný pro správnou funkci svalů a kostí

• důležitá látka pro hormonální systém

• podporuje obranyschopnost organismu

• udržuje zdravé cévy i pokožku

Vitamín D je stejně důležitým prvkem. Hlavní problém tkví v tom, že většina populace v našich zeměpisných šířkách trpí jeho akutním nedostatkem – a to i přesto, že v naší pokožce se jeho část syntetizuje. Vitamín D hraje důležitou roli při:

• je zodpovědný za metabolismus vápníku v organismu

• nezbytný pro správné fungování imunitního systému

• důležitý prvek pro mozek a srdce

• stará se o zdraví zubů a kostí

Pomůže vám i účinné spojení vitamínů a minerálů

Při správné podpoře imunitního systému je klíčové vsadit na vyvážený příjem aktivních látek. Kromě vitamínů můžeme do této skupiny s čistým svědomím zařadit i minerální látky. Minerály jsou důležitou součástí enzymů – katalyzátorů ovlivňujících náš imunitní systém. Jen velmi málo lidí si uvědomuje, že jednotlivé systémy organismu nemůžeme vnímat odděleně. Nestačí podpořit jen imunitní systém. Vitamíny na imunitu jsou účinné, ale důležitou roli sehrává i zdravé trávení a minimální stres. Jednodušeji se to však řekne, než udělá. Přesto pokud dlouhodobě trpíte problémy s oslabenou imunitou, zkuste se na svůj problém podívat komplexněji a nezaměřovat se jen na imunitní systém, ale na svůj organismus jako na celek.

Pokud vsadíte na účinné spojení vitamínů a minerálů, můžete svému organismu nabídnout mnohem víc. Vitamíny na imunitu nenahrazují pestrou stravu, a proto se během jarního období zkuste zaměřit i na:

• vyvážený příjem ovoce a zeleniny

vsadit můžete i na čerstvé zeleninové šťávy (pozor, nedoporučujeme džusy, které ve většině případů obsahují jen přidaný cukr)

zaměřte se na častý pohyb (ano, i pohyb hraje důležitou roli při podpoře imunitního systému)

dostatečně se vyspěte (minimum představuje 6–7 hodin denně, spánek rozhodně nedoporučujeme podceňovat – je to doba, kterou celý organismus využívá na regeneraci)

• denně vypijte aspoň 2 litry čisté vody (přípustný je i neslazený bylinkový čaj)

Vitamíny ve formě tablet, nebo sirupu?

V tomto okamžiku je volba jen na vás. Sirupy ve většině případů představují chutnou alternativu tablet a jsou vhodné především pro děti. Nejlepší vitamíny na imunitu představují spojení několika typů vitamínů, které poskytnou vašemu organismu všechno potřebné. Pokud máte problém i se zvládáním stresu, doporučujeme vsadit na produkt, který obsahuje i hořčík. Tento prvek je skvělý pro uklidnění podrážděné nervové soustavy.